Een oplossing voor de beveiliging van jouw winkel.

Ik zocht een oplossing voor de beveiliging van mijn winkel en ben een klein onderzoekje gestart. Want je wilt natuurlijk dat jouw winkel goed beveiligd is en dat inbraak niet geheel makkelijk gaat. Ik zal je meenemen op mijn zoektocht. Waar ik op heb gelet en waar ik naar heb gekeken. 

Je kan natuurlijk zorgen voor een hoop toeters en bellen, maar daar heb je niet altijd even veel zin in. Daarom heb ik naar drie beveiliging maatregelingen gekeken.

Het alarm

Eigenlijk waar iedereen naar kijkt en waar iedereen bekend mee is. Het wel zo bekende alarm dat gaat piepen wanneer het beweging detecteert na het inschakelen van het alarm. Dit is natuurlijk een oplossing die je kan nemen en eigenlijk werkt het vaak ook goed. Maar het nadeel is wel, de inbrekers komen je winkel binnen en hebben negen van de tien keer door hoe lang ze hebben voordat bijvoorbeeld de politie er is. Dus vaak hebben ze nog tijd om het een en ander mee te pakken. Dus een alarm alleen is vaak niet goed genoeg.

Het gebruik van mistmachines.

Dit kan je in combinatie doen met een alarm. Omdat inbrekers vaak denken dat ze nog enige tijd hebben om te plunderen voordat de beveiliging er is. Zullen ze door dit apparaat niet heel ver komen. Een mismachine zorgt er namelijk voor dat na inschakeling ervan er een mist vrij komt. Deze mist is zo dik dat je nog maar 30 centimeter ver kan kijken. Ja wilt de inbreker nog iets pakken, dan wordt het gelijk moeilijker omdat hij toch niet ziet waar die naar toe gaat. Dus een combinatie van een mistmachine en een alarm kan een idee zijn. Wil je toch liever alleen een alarm of mistmachine dan kan dat natuurlijk ook.

De laatste optie.

Nou is er altijd nog een laatste optie die je kan overwegen om te nemen. Een echte waakhond. Ja niet alle inbrekers zijn fan van een waakhond. Zelf zou ik er ook niet heel vrolijk van worden wanneer er een grote, woeste hond op mij af komt rennen en begint te blaffen en zijn tanden laat zien. Dan zet ik hem zelf het liefst ook op een rennen en maak ik dat ik weg kom.

Dus drie opties die je kan overwegen om je bedrijf te beveiligen. Kies jij voor een optie of voor meerderen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *