DNA test

Ontdek en leer meer over jezelf dan ooit tevoren

Ik vind geschiedenis fascinerend. Het menselijk gedrag en hoe de tijden veranderen interesseren mij enorm. Helaas weten mijn directe familieleden vrij weinig over onze herkomst. Ja, mijn ouders weten bijvoorbeeld wel wie mijn overgrootouders zijn. Verder gaat hun kennis helaas niet. Eerst dacht ik altijd dat ik mezelf daarbij neer moest leggen. Recentelijk kwam ik echter tot de ontdekking dat het helemaal niet zo hoeft! Door middel van bijvoorbeeld een DNA test ontdek en leer je meer over jezelf dan ooit tevoren. Aangezien ik vast niet de enige ben met deze interesse in mijn persoonlijke verleden, ga ik je vandaag vertellen hoe ook jij zo’n DNA test kunt afnemen.

Online jouw gewenste test bestellen

Vroeger was het iets van toekomstige dromen; een DNA test bestellen en afnemen. Tegenwoordig is de technologie al zo ver gekomen, dat je zelfs uit verschillende soorten testen kunt kiezen! Je bent misschien wel bekend met een vaderschapstest. Daarnaast zijn er ook nog broer-zus testen en moederschapstesten. Het is zelfs mogelijk om hele familierelatietesten af te nemen. Persoonlijk ben ik meer geïnteresseerd in de DNA test die over de genealogie gaat. Daarmee krijg je een beeld van jouw DNA profiel en de routes die jouw voorouders hebben afgelegd. Dat lijkt me nou zo bijzonder!

Jouw roots eindelijk in kaart gebracht

Ik gok dat er een groot aantal Nederlanders zijn die niet weten waar hun voorouders nou eigenlijk vandaan komen. Als land heeft Nederland namelijk een soort migratie cultuur. Dat wil zeggen dat er door de eeuwen heen ontelbaar veel verschillende volkeren ons land hebben bezocht of zelfs bewoond. Het is helemaal geen recentelijke ontwikkeling. Zo waren er in de Middeleeuwen migranten die vanwege geloofsovertuigingen niet in hun land van oorsprong konden blijven. Daarom is het vandaag de dag een grote mengeling van diverse groepen, culturen en zogenaamde ‘haplogroepen’.

Met een DNA test gericht op genealogie kun je kiezen voor twee testen (of voor allebei natuurlijk). Zo kun je jouw DNA profiel in kaart laten brengen. Daarbij wordt gekeken naar jouw biologische samenstelling. Denk bijvoorbeeld aan mogelijke allergieën of zwaktes. Een andere variant van de genealogie DNA test heeft dus te maken met je voorouders. Met die test worden de routes die jouw voorouders hebben afgelegd overzichtelijk gemaakt. Jij vraagt je natuurlijk af hoe dat kan. Het antwoord zit allemaal in je DNA. Dat is toch bijzonder? We zijn als society al zo ver ontwikkeld dat we door middel van DNA meer ontdekken en leren over onszelf dan ooit tevoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *